Betal din skat tilbage og undgå renter

Har du tjekket din årsopgørelse og set, at du skylder penge til skat? Så er det en god idé at betale skatten tilbage hurtigst muligt. Restskatten bliver nemlig pålagt en rente hver dag indtil d. 1. juli og renten kan ikke trækkes fra i skat. Hvis du derfor har pengene stående på en konto, så er det en god idé at betale gælden og slippe for en ekstra rente på din restskat.

Du betaler en rente på 2,2 % regnet fra 1. januar til og med betalingsdagen, og hvis du betaler efter d. 1. juli, så bliver du pålagt et fast tillæg på 4,2 % af din restgæld. Derfor kan der altså være penge at spare på din restgæld hvis du betaler din skat tilbage hurtigst muligt.

Din restskatTillæg hvis du betaler midt i martsTillæg hvis du betaler efter d. 1. juli
1.000 krca. 5 kr.42 kr.
5.000 krca. 23 kr.210 kr.
15.000 krca. 68 kr.630 kr.

Betal hvis du har råd!

Hvis du skal ud og låne penge til en højere rente end du betaler på din restskat, så skal du selvfølgelig ikke gøre det. Eksempelvis kunne du have en opsparing til en ny bil, og du overvejer at bruge den opsparing til at betale din skat tilbage. Dog skal du undgå dette, hvis du bagefter låner penge til bilen til en højere rente end den du har hos skat.

Hvis du ikke betaler inden d. 1. juli

Hvis du skylder 20.944 kr. eller mindre og ikke betaler restskatten inden d. juli, så bliver den beregnet ind i din skat for 2020. Beløb over 20.944 kr. bliver opkrævet i 3 rater i august, september og oktober. Det er kun beløbet over 20.944 kroner, som bliver opkrævet – det resterende bliver påført din skat for 2020. Du modtager opkrævningerne i din digitale postkasse.

Har du modtaget en opkrævning, som du ikke har mulighed for at betale, så kan du lave en betalingsaftale med Skat. Ring til Skat på 72 22 28 21 og lav en aftale.

Du betaler din skat tilbage via Tastselv.