Boligejer

Hvilke områder påvirker dig som boligejer

Hvis du er boligejer er der en række områder, som du skal være særligt opmærksom på i forbindelse med dit ejerskab. Både når du køber og sælger din ejendom findes der regler, som har indflydelse på dine personlige skatteforhold. Som boligejer er du f.eks. forpligtet til at betale ejendomsskat (grundskyld) og ejendomsværdiskat. En stor del af dine skatteforhold tager udgangspunkt i din ejendomsvurdering og derfor er det også en god idé at kende til hvilke forhold kan have indflydelse på din vurdering. Du kan læse meget mere om de forskellige regler på de følgende sider.

Boligkøb

Et boligkøb har indflydelse på flere af dine personlige skatteforhold og du skal være opmærkom på hvordan et boligkøb påvirker dig skattemæssigt. Læs mere her!

Boligsalg

I de fleste tilfælde vil gevinsten ved et boligsalg være skattefrit. Dog er der nogle undtagelser ved boligsalg, som gør fortjenesten skattepligtig. Læs mere her!

Ejendomsvurdering

Din ejendomsvurdering har betydning for den ejendomsværdiskat. I nogle tilfælde vil din automatisk modtage en omdvurdering af din ejendom. Læs mere om det her.

Ejendomsskat / Grundskyld

Ejendomsskat, også kaldet grundskyld, er en skat som boligejere skal betale. Det er kommunen, som sætter satsen og ejendomsskat varierer fra kommune til kommune. Klik her og læs mere.

Ejendomsværdiskat

Er du boligejer, så skal du betale ejendomsværdiskat. Din ejendomsværdiskat er baseret på din ejendomsvurdering og bliver betalt via indkomstskatten. Læs mere her.

Forældrekøb

Et forældrekøb er underlagt en række regler fra Skattestyrelsen. Overvejer du, at foretage et forældrekøb bør du sætte dig ind i reglerne inden. Læs om forældrekøb her.

Permanent boligudlejning

Permanent boligudlejning stiler en række krav til dig som udlejer. Det anses som erhvervsmæssig udlejning og du bliver derfor beskattet. Læs mere her!

Salg af sommerhus

Når du sælger dit sommerhus er der en række skatteregler, som du skal være opmærksom på. Læs mere her!

Solceller og vedvarende energi

Har du solceller eller andre anlæg, og sælger du din overskydende strøm? Så skal du muligvis betale skat af fortjenesten. Læs mere her!

Udlejning af bolig

Ved boligudlejning kan du trække en række udgifter fra i skat, så din skattepligtige indtægt bliver mindre. Læs mere om det på Netrevisor.

Udlejning af sommerhus

Det findes en række regler ved udlejning af sommerhus, som afgør hvor meget du kan tjene før du skal betale skat. Læs mere om reglerne her!

Udlejning via Airbnb

Udlejning via Airbnb er relevant viden for dig der udlejer din bolig. Læs om hvilke regler, der er gældende, når du skal udleje din bolig.


Læs også

  • Ejendomsskat / Grundskyld
  • Skattefri kørselsgodtgørelse
  • Årsopgørelse