Menu Luk

Hvilken betydning har bolig for min skat?

Når du foretager et boligkøb kan du først og fremmest trække renteudgifterne fra, hvis du har lånt penge til købe din bolig. Dette gælder både for andel- og ejerboliger. Hvis du har købt en ejerbolig, skal du dog betale ejendomsværdiskat. Både rentefradrag og ejendomsværdigskat kan indberettes via din forskudsopgørelse.

Ret din forskudsopgørelse

Når du har modtaget dit skøde på din bolig, er du officielt boligejer og du skal i den forbindelse registrere din nye bolig på din forskudsopgørelse og indtaste dine renteudgifter for dit boliglån. Læs mere om din forskudsopgørelse eller rentefradrag her.

Efter du har registreret din bolig på din forskudsopgørelse betaler du automatisk ejendomsværdiskat gennem personskatten. Læs mere om ejendomsværdiskat her. Du skal først registrere din bopæl, når du flytter ind, da du ellers vil betale ejendomsværdiskat for perioden du ikke bor der.

Din kommune får automatisk besked om din nye bolig og sender dig i den forbindelse et girokort til betaling af grundskyld (ejendomsskat). Læs mere om grundskyld her.

Flytter du mere end 12 km. væk fra dit arbejde kan du også få kørselsfradrag. Klik her og læs mere om kørselsfradrag.

Boligkøb i udlandet

Har du bopæl i Danmark, men ejer fritids- og/eller helårsbolig i udlandet skal du betale dansk ejendomsværdiskat af denne. Du skal selv oplyse Skattestyrelsen om din udenlandske ejendom. Du kan desuden få nedslag i ejendomsværdiskatten for udenlandsk skat betalt af ejendommens værdi. Vælger du at udleje din bolig i udlandet, er det under de samme regler, som ved danske boliger. Læs mere om udlejning af bolig her.

Boligkøb i Danmark med bopæl i udlandet

Når du foretager boligkøb i Danmark og samtidig har bopæl i udlandet, så skal du betale dansk ejendomsværdiskat og grundskyld af boligen. Vælger du at udleje boligen dele af året, så skal du betale skat af dit overskud. Du skal bruge et skattepersonnummer for at købe bolig i Danmark. Har du ikke et, så kan du anmode om et via blanket 04.063 EJD her.

Forældrekøb

Du kan vælge at købe en ejerbolig for at leje den ud til dine børn. Der er en række skatteregler forbundet med forældrekøb. Du kan læse mere forældrekøb her.


Læs også