Menu Luk

Hvad indebærer private skatteforhold?

Private skatteforhold indebærer en lang række forhold, som har indflydelse på din skat. Når du eksempelvis køber og sælger din bolig, køber en bil eller modtager et legat bliver du underlagt nogle skatter, som vil have indflydelse på dit skattetryk. Vi forsøger at skrive om alle emner omkring dine private skatteforhold, og indtil videre kan du læse om følgende private skatteforhold:

Arveafgift

Hvis du modtager en arv skal du i de fleste tilfælde betale arveafgift. Arveafgiftens størrelse afhænger af din relation til afdøde. Læs om afgiften her.

Boligejer

Er du boligejer så skal du være opmærksom på hvilken indflydelse din bolig har på din personlige skatteforhold. Du kan læse om det her.

Forskudsopgørelse

Din forskudsopgørelse er SKAT’s løbende beregning af din indkomst og skat for det kommende år. Her fremgår dine fradrag og andre personlige skatteforhold. Læs om din forskudsopgørelse her.

Gaver

Gaveafgiften skal betales hvis en gaves værdi overstiger et bestemt beløb. Beløbets størrelse og gaveafgiftens størrelse afhænger af flere ting.
Læs mere om det her.

Gevinster, dusører & præmier

Hvis du vinder i et spil eller lotteri skal du som udgangspunkt ikke betale skat af dine gevinster. Dog er der en række betingelser, som skal opfyldes.
Læs mere her.

Køretøjer

Køretøjer fx. biler, varebiler, motorcykler mm., er underlagt forskellige afgifter.
Læs mere om hvilke afgifter, du skal betale, når du køber et køretøj her.

Legater

Modtager du et legat er det oftest skattepligtigt og du skal derfor betale skat. Dog findes der nogle undtagelser, så du undgår, at betale skat af legater.
Du kan læse mere her.

Selvangivelse

En selvangivelse blev brugt før i tiden til at indberette til Skattestyrelsen, men er nu erstattet af årsopgørelsen. Bliv klogere på selvangivelsen her.

Skattefradrag

Skattefradrag er et beløb du kan trække fra i skat. Klik her og læs om hvilke fradrag du kan få, samt regler & krav for de forskellige skattefradrag.

Toldregler for private

Der findes forskellige toldregler alt efter om du du medbringer varer fra et land i EU eller uden for EU. Læs mere om reglerne her.

Årsopgørelse

En årsopgørelse er en oversigt over sidste års skat, hvor du kan se din indkomst og hvilke fradrag du har modtaget. Læs mere om din årsopgørelse her.


Læs også