Aldrig har det været billigere at låne penge til sommerhus!

Går du med en sommerhusdrøm i maven, og et brændende ønsker om et fristed du kan smutte hen til med familien? Måske med en stor have, tæt på strand og et natur? Så er det om at slå til!
Det er nemlig historisk billigt at låne penge til et sommerhus.

For to år siden fik købere af sommerhus mulighed for at låne 75 % af sommerhusets værdi i et realkreditinstitut, hvilket er en stigning på hele 15 % i forhold til før. Samtidig er renten blevet så lav på realkreditlån, at det aldrig har været billigere at låne penge til et sommerhus. Det kan bestemt også ses på antallet af salg.

Går som varmt brød

Der er blevet solgt hele 4866 sommerhuse i årets første 6 måneder, hvilket er 456 mere end sidste år på samme tidspunkt. Der er især gang i salget på den jyske vestkyst, men kommunerne i køreafstand fra København nyder også stor vækst. Kommuner som Gribskov, Oddsherred og Lolland oplever således heftig salg af sommerhuse.

Tanken om at man kan være i sit sommerhus i løbet af et par timer er attraktivt for de mange københavnere, som ellers bor i lejlighed.

“Der er altid interesse for de typiske sommerhusområder ved den jyske vestkyst. Men vi ser også, at salget stiger i kommuner som Guldborgsund, Lolland, Halsnæs og Odsherred, der ligger i køreafstand fra København, og hvor det er attraktivt at holde weekend”udtaler boligøkonom Birgit Daetz.

Det er især mindre sommerhuse fra 60’erne og 70’erne, der bliver solgt ekstra af. Her får man mere have for pengene på grund af de få kvadratmeter.

Skatteregler ved køb og salg af sommerhus

Når du sælger dit sommerhus vil det i langt de fleste tilfælde være skattefrit. Du skal dog rent faktisk have benyttet sommerhuset til fritid, og ikke som en investering. Derudover skal du også være opmærksom på, at du skal betale ejendomsværdiskat og grundskyld når du vælger at købe et sommerhus.