Iværksætterselskab

Hvad er et iværksætterselskab (IVS)?

Iværksættere kan stifte et iværksætterselskab med en startkapital mellem 1 kr. og op til 49.999 kr. Når virksomheden herefter skal opbygge kapital kan virksomheden spare 25 % af det årlige overskud op, indtil selskabskapitalen udgør 50.000 kr. Herefter er det muligt at omregistrere selskabet til et anpartsselskab (ApS). Læs mere om anpartsselskab her.

Skatteudgifter for iværksættere

Når virksomheden betaler udbytte til personer eller selskaber, der har anpart i virksomheden, skal der betales 27 % i udbytteskat. Hvis udbyttemodtagerne derimod er et moderselskab eller koncernselskab eller personen har et udbyttefrikort, skal der ikke betales udbytteskat. Læs mere om udbytteskat her. Der må dog først udbetales udbytte, når den selskabskapitalen tilsammen, når op på 50.000 krDerudover skal selskabet betale �?22 % af overskuddet i selskabsskat efter selskabsskattereglerne. Læs mere om selskabsskat. Derudover skal selskabet også registreres for moms, . Læs mere om moms her.

Årsrapporter for iværksætterselskaber

For iværksættere hæfter ejerne kun med deres betaling for anparterne, altså de penge de har smidt efter virksomheden. Tilgengæld skal selskabet udarbejde årsrapporter efter årsregnskabsloven. Årsrapporten skal indberettes digitalt til Erhvervsstyrelsen. Når du stifter et iværksætterselskab kræves det, at der oprettes et stiftelsesdokument med vedtægter. Derudover skal du vedhæfte dokumentation for kapital i form af en egen-erklæring, hvis selskabet stiftes med en selskabskapital på 25.000 kr. eller mindre. Det kan også være din bank, advokat eller revisor der bekræfter, at kapitalen er indbetalt på selskabets bankkonto.

Hvordan stifter man et iværksætterselskab?

På virk.dk skal du stifte dit iværksætterselskab. Her skal du registrere din virksomhed og få et CVR-nummer.

Stift dit anpartsselskab på virk her.

  • Når du klikker Start på linket skal du logge ind med dit NemID.
  • Derefter skal du godkende betingelserne og klikke fortsæt.
  • Vælg den ønskede virksomhedsform (iværksætterselskab) for at starte registreringen.
  • Når registreringen er godkendt, vil du modtage en mail og du kan derefter fortsætte med bestilling af NemID, NemKonto og oprettelse af digital postkasse.

Indberet stiftelser og ændringer på selskabsblanketten

Du kan bruge selskabsblanketten, hvis du har ændringer i virksomheden, der ikke kan registreres, når du stifter dit selskab på. Du kan indberette ændringer her.

Hvor meget koster det at stifte et iværksætterselskab?

Iværksættere kan stifte selskabet med en startkapital mellem 1 kr. og 49.999 kr. Det koster med andre ord kun 1 krone at stifte selskabet. Derudover koster det 670 kr. at registrere et iværksætterselskab på virk.

Vil du vide mere?

Ønsker du mere information om andre selskabsformer kan du med fordel læse mere her. Skal du lave dit selskab om til et anpartsselskab (ApS), kan du læse mere om denne selskabsform her.