Menu Luk

Hvad er aktieindkomst?

Aktieindkomst omfatter gevinst eller tab fra danske og udenlandsker aktier og beskriver din indkomst, der opstår på baggrund af udbytte fra investeringer i aktier. Det er en skattepligtig indkomst både ved gevinster og tab.

Hvordan får man aktieindkomst?

Aktieindkomsten får du ved at investere i aktier, både på det danske og udenlandske marked og via dine investeringer får du en indkomst. Det er altså en gevinst du tjener på aktier, som bliver kategoriseret som en indkomst.

Kan man få fradrag for aktieindkomsten?

Du kan få fradrag for din indkomst, hvis du har oplyst Skattestyrelsen om købene af de aktier, der har været tab på. Derudover kan du som udgangspunkt kun få skattefradrag for tab på aktier, optaget til handel på et reguleret marked og som er børsnoterede. Hvis dit tab er større end din fulde aktieindkomst (det samlede beløb af dine aktieudbytter og gevinster), får du fradrag for det resterende tab.  Læs mere om fradrag for tab på aktier og investeringsbeviser under tabsfradrag her.

Skal man betale skat af sin aktieindkomst?

Du skal altid betale skat af din aktieindkomst dvs. dine udbytter af dine investeringer. Af denne indkomst skal du betale 27 % i skat op til 55.300 kr. Overstiger din indkomst 55.300 kr., skal du betale 42 % i skat af det beløb, der overstiger 55.300 kr. Du kan læse mere om aktiebeskatning her.

Skat af aktieindomst blandt ægtefæller

Hvis du er gift er beløbsgrænserne det dobbelte. Jeres samlede aktieindkomst skal derfor overstige 110.500 kr. før I skal betale 42 % i skat. Er jeres samlede aktieindkomst under 110.500 kr. skal I betale 27 % i skat.

Vil du vide mere?

Hvis du vil læse mere om aktieindkomst, samt om hvordan du investerer i aktier, kan du med fordel læse mere om regler og krav på SKATs hjemmeside. Klik her og læs mere om aktier, investeringsbeviser, obligationer, bitcoins mm.


Læs også