Menu Luk

Hvad er et Anpartsselskab (ApS)?

Anpartsselskabet (ApS) er den mest anvendte selskabsform i Danmark. Et anpartsselskab kan have én eller flere ejere, som enten er privatpersoner eller selskaber. Når du skal stifte et anpartsselskab kræves det, at der oprettes et stiftelsesdokument, en anpartshaverfortegnelse og en protokol. Selskabet skal ledes af en direktion eller bestyrelse, som påtager sig ansvaret for at virksomhedens årsregnskab er retvisende og udarbejdet korrekt.

Skatteudgifter forbundet med anpartsselskab

Når virksomheden betaler udbytte til personer eller selskaber, der har anpart i virksomheden, skal der betales 27 % i udbytteskat. Hvis udbyttemodtagerne derimod er et moderselskab eller koncernselskab eller personen har et udbyttefrikort skal der ikke betales udbytteskat. Læs mere om udbytteskat her. Derudover skal anpartsselskaber betale 22 % af overskuddet i selskabsskat efter reglerne for selskabsskat. Læs mere om selskabsskat her. Derudover skal virksomheder registreres for moms, når de sælger produkter eller ydelser. Læs mere om moms her.

Hvordan stifter man et ApS?

På virk skal du stifte dit anpartsselskab. Her skal du registrere din virksomhed og få et CVR-nummer.

Stift dit anpartsselskab på virk

  • Når du klikker Start på linket skal du logge ind med dit NemID.
  • Derefter skal du godkende betingelserne og klikke fortsæt.
  • Vælg den ønskede virksomhedsform (anpartsselskab) for at starte registreringen.
  • Når registreringen er godkendt vil du modtage en mail og du kan derefter fortsætte med bestilling af NemID, NemKonto og oprettelse af digital postkasse.

Indberet stiftelser og ændringer på selskabsblanketten

Du kan bruge selskabsblanketten, hvis du har ændringer i virksomheden der ikke kan registreres på digital indberetning, når du registrerer din virksomhed. Indberet på selskabsblanketten her.

Hvor meget koster det at stifte et anpartsselskab?

For anpartsselskaber er der kapitalkrav på 50.000 kr. Det koster altså minimum 50.000 kr. i startkapital at stifte anpartsselskabet. Derudover koster det 670 kr. at registrere selskabet på virk.


Læs også