Menu Luk

Hvad er betalt fritidsbolig?

Har du betalt fritidsbolig og mulighed for at benytte sommerhus, en ferielejlighed eller en anden form for feriebolig via din arbejdsplads? Disse ferieboliger anses det som en personalegode, der er omfattet af visse skatteregler.

Skat af betalt fritidsbolig

Du skal betale skat af fritidsboligens værdi afhængig af, hvornår på året du benytter fritidsboligen. Imellem uge 22 – 34 er skatteprocenten 0,5 % af boligens værdi. Resten af årets uger ligger skatteprocenten på 0,25 %. Betaler du leje af fritidsboligen, så skal du også betale skat af forskellen mellem det beregnede beløb til beskatning og lejeudgiften.

Det vil altså sige, at hvis værdien (de 0,25 – 0,5 %) sættes til 5000 kr. og din lejeudgift er 3.000 kr., så skal du betale skat af forskellen på 2.000 kr.

Sådan sættes værdien

Det er den offentlige vurdering af boligen pr. 1. oktober året før brugsåret, som værdien udregnes på baggrund af. Har du ikke adgang til en offentlig vurdering, så skal værdien sættes efter et skøn over boligens værdi ved årets begyndelse.

Skat af andre personalegoder

Har du andre personalegoder i forbindelse med dit arbejde, kan du læse mere om skattereglerne tilknyttet de enkelte goder her.


Læs også