Menu Luk

Hvad er fri avis og medier?

Fri avis og medier er for dig, der får aviser og medier betalt af din arbejdsgiver. I disse tilfælde er der visse skatteregler, du skal kende til. Dette gælder både aviser, tidsskrifter, medielicens (licensbetaling til DR) og abonnementsudgifter til betalingskanaler, som din arbejdsgiver betaler.

Skat af fri avis og medier

Du skal betale skat af aviser og tidsskrifter, hvis disse bliver leveret på din privatadresse og betales af din arbejdsgiver. Der skal også betales skat, selvom avisen eller tidsskriftet bruges i forbindelse med dit arbejde i hjemmet. Hvis din arbejdsgiver ikke oplyser værdien til Skattestyrelsen, så skal du selv notere det under rubrik 20 på din årsopgørelse. Læs mere om årsopgørelse her.

Du kan oplyse fri avis og medier på din årsopgørelse via TastSelv.Skat her.

Hvornår skal man ikke betale skat af aviser og medier?

I nogle tilfælde kan fri avis falde under bagatelgrænsen på 6.200 kr. Det vil sige at aviser og medier kun beskattes, hvis den samlede værdi for alle personalegoder overstiger 6.200 kr. i 2019. Læs mere om andre personalegoder her.

Betaler din arbejdsgiver for din medielicens og/eller abonnementsudgifter til betalingskanaler, så skal din arbejdsgiver oplyse dette til Skattestyrelsen.


Læs også