Menu Luk

Hvad er personalegoder?

Personalegoder er materielle genstande eller fordele, som bliver tilbudt til ansatte i en virksomhed. Ofte er det en del af en fleksibel lønpakke så en medarbejder eksempelvis kan få en firmabil i stedet for en lønstigning. Det kan også bruges til at gøre arbejdspladsen mere attraktiv og dermed tiltrække og fastholde medarbejdere.

Du kan læse mere om en række personalegoder og tilhørende skatteregler på følgende sider:

Aviser & medier

Der er skatteregler forbundet med aviser, tidsskrifter, medielicens hvis det er betalt af din arbejdsgiver. Læs mere her.

Bagatelgrænsen

Bagatelgrænsen er et beløb, som visse personalegoder skal overskride før de anses som skattepligtige. Du kan læse mere her.

Betalt fritidsbolig

Kan du benytte dig af et sommerhus , fritidsbolig eller lign. igennem dit arbejde, så er der nogle skatteregler forbundet. Læs mere her.

Betalt uddannelse

Arbejdsgiverbetalt uddannelse er for dig, der skal uddanne dig via dit arbejde. Læs mere om krav og skat i forbindelse med denne form for uddannelse her.

Firmabil

Stiller din arbejdsgiver en firmabil til rådighed? Her kan du læse om hvilke skatteregler, der er gældende, hvis du har firmabil. Læs det på Netrevisor!

Fleksibel lønpakke

En fleksibel lønpakke er en aftale mellem dig og din arbejdsgiver. Lønpakken giver mulighed for at du kan få en række personalegoder. Læs mere her.

Fri helårsbolig

Hvis din arbejdsgiver betaler for din bolig, så har du fri helårsbolig. Læs mere om fri helårsbolig her.

Fri kost & logi

Fri kost og logi er for dig, der modtager fri kost og logi i forbindelse med dit arbejde. Læs om skat og beløbssatser i 2019 her.

Gaver fra arbejdsgiver

Når du modtager gaver fra din arbejdsgiver, så er der en række regler forbundet med det. Læs mere her.

Goder som frivillig

Som frivillig ansat i en forening kan du modtage en række skattefri godtgørelser. Du kan læse mere om det her.

Sunhedsydelser

Hvis din arbejdsgiver betaler for forskellig pleje af skader eller forbyggende behandling, så modtager du sundhedsydelser. Læs mere her.

Telefon, computer & internet

Hvis din arbejdsgiver betaler for din private telefon, dit internet eller din computer, så er du omfattet nogle skatteregler.
Du kan læse mere om reglerne her.


Læs også