D. 1 April kan det blive dyrere at købe bil

Siden folketingsvalget i 2015 er registreringsafgiften blevet sænket flere gange, men d. 1 april 2019 kan tendensen vende advarer bilbranchen. Registreringsafgiften kan stige på grund af en ny fremgangsmåde til udregning af bilers brændstofforbrug. Som det er nu, så vil registreringsafgiften falde eller stige alt efter hvor mange kilometer en bil kører på literen, men med den nye metode, så vil langt de fleste biler se, at deres brændstofforbrug stiger og dermed vil der blive tillagt en yderligere afgift. Benzinbiler får hævet deres registreringsafgift med 6.000 kr. for hver km/l de kører under 20 km/l.

For at undgå fusk
Grunden til indførelsen af den nye målemetode, hænger sammen med, at den gamle metode var meget upræcis og en række bilproducenter er blevet beskyldt for at sminke tallene. Det vil man bekæmpe med den nye metode, som bliver indført den 1. april.

Det er dog på sin hvis en rimelig stigning ifølge skatteminister Karsten Lauritzen, men han åbner samtidig op for et ændringsforslag.

“Dem, der har svindlet mest med, hvor langt bilen kunne køre på literen, bliver straffet hårdest. Så et eller andet sted er det rimeligt nok, at de rammes lidt. Men hvis regnestykket viser, at der samlet skal betales mere i registreringsafgift, så kommer der et ændringsforslag.” udtaler skatteministeren.

80 % af de nye biler vil stige i pris
Ifølge Jan Lang, markedsanalytiker hos Bilbasen, så vil op mod 80 % af de nye biler stige i pris, mens 20 % vil opleve et prisfald.

“Som det ser ud lige nu, er der flere biler, der stiger end falder, og netto er der tale om en prisstigning.” udtaler han.

Gunni Mikkelsen, direktør hos De Danske Bilimportører forudser en gennemsnitlig prisstigning på 5.000 – 8.000 kr.

Du kan bliver klogere på registreringsafgiften her på Net-Revisor.